27. joulukuuta 2015

2015

Ratsastuksellisesti takanani on upea vuosi. Paljon tunteja satulassa, kehittymisen tahtoa ja uusia alkuja on kehitetty. Loukkaantumisilta ei olla säästytty, mutta harvoin urheilija tervettä päivää näkee. Joululahjaksi saadut muutamat estetunnit ja estesatula enteilevät lupaavaa ja upeaa alkua vuodelle 2016.

Tämän vuoden alussa sain kypsytettyä ajatuksen täysin valmiiksi siitä, että haluan panostaa ratsastukseen täysillä ja pyrkiä ammattimaiseen toimintaan. Minulle tämä tarkoitti sitä että tukijoita tarvitaan, sillä ilman tukijoita ja yhteistyökumppaneita on vaikea panostaa kunnolla urheiluun ja edistää opintoja. Tapasin serkkuni alkuvuodesta ja hän auttoi minua hieman ideoimaan prosessini aloitusta. Sponsorointi asiat eivät ole hänelle tuttuja, eikä tuttavapiirissäni kenellekkään. 
Serkkuni kuitenkin tuntee yritysmaailmaa paremmin kuin minä ja sai minut suostumaan some-kanavien pystytykseen. En ole tekniikan rakastaja, mutta aloitin itselleni tutuista ja helpoimmista kanavista ja nyt onkin laajennettu jo aikalailla. Aktiivisiessa käytössä on Facebook, Instagram ja Twitter, joiden lisäksi blogi pystytettiin ja   julkaistaan tällä hetkellä joka sunnuntai. Tämän lisäksi haluan ensivuonna saada vielä linkedinin ja youtube-kanavan pyörimään, tämä tarkoittaa että kuvioihin pitäisi löytää joku joka pääsisi kuvaamaan treeneihin ja valmennuksiin aina välillä.

Keväällä päätin osallistua estetunneille Veikkolassa vanhalla tallillamme ja pääsinkin Japen kanssa treenaamaan viitisen kertaa, käytiin harjoituskisoissa ja yhdissä kisoissa joissa sijoituttiin hienosti toisiksi. Tästä hetkestä eteenpäin ei ole ollut kysymystäkään siitä, että estepuoli ei olisi minulle. Se fiilis mikä siitä radan sourittamisesta yhdessä hevosen kanssa tuli oli kultaakin arvokkaampi. Estepuoli jäi vähälle tämän jälkeen loppuvuodeksi, mutta pohjatyötä on tehty perusratsastuksen kanssa ja tammikuussa palataan jälleen estepuolelle.

Ensimmäinen kisakausikin toteutettiin tänä vuonna tämän lajin parissa. Xeten kanssa käytiin useammassa koulukisassa ja Japen kanssa käytiin estekisoissa kerran. Xette ei ole paras mahdollinen kisuri, kun musiikki on vaarallista ja on niin säikky uusille paikoille, vaikka sillä onkin ikää ja kokemusta. Ollaan kuitenkin opittu paljon maastakäsittelyä tänä vuonna, niin Kari Vepsän demossa kesällä kuin Jenny Alrothilta Monty Roberts tekniikkaa tallillamme syksyllä. Näillä opeilla on hyvä työstää ensivuoden kisakautta varten. Jokainen hevonen ei opettaisi minulle näin monipuolisesti hevosista kuin tämä ihanuus<3 o:p="">

Kisakauden jälkeen tuli hyviä muutoksia sekä vastoinkäymisiä. Löysin uuden inspiroivan valmentajan joka opetta sellaisella tekniikalla mikä sopii niin keholleni kuin mielelleni. Centrerad riding opettaa hyvin miten kehoa tule käyttää ja samalla oppin ymmärtämään miten ratsastaja ja hevonen toimii liikkeissä yhdessä. Tärkeää on myös luotto valmentajaan ja tietosuus siitä että valmentajalla on suunnitelma ja tieto mihin suuntaan hän kehittää valmennettavaansa. 
Vastoinkäymisiä syntyi kun olkapään vanha vamma alkoi oireilla, sekä ranne ja selkä kipeytyi. Nämä sain hoidettua kuntoon fyssarin avulla noin kolmessa kuukaudessa. Nyt eksyin kuitenkin käymään magneeteissa muutama viikko sitten ja kuvasimme lannerangan ja oikean lonkan ja ei sieltä ihan puhtailla papereilla ulos tultu... Oli vällevynpullistumaa, nestetäytteinen bursa lonkassa ja SI-nivelessä tulehdusta. Näiden tiimoilta tutkimukset jatkuvat tammikuussa ja toivon parasta, mutta pelkään kyllä hieman pahintakin.
Joulupäivänä onnstuin vielä nostamaan korkean kuumeen ja saamaan tulehtuneen rauhasen, jonka seurauksena vietin 8h kiertäen 3 sairaalaa, jotta pääsin lähtemään työreissulla Lappiin antibioottikuurin kanssa. Vastoinkäymisiä sattuu, mutta niiden kautta oppii nauttimaan ja arvostamaan niitä hienoja hetkiä elämässä. Selkävaivat eivät pahemmin kuitenkaan ole estänyt rastsastusta enää alkusyksyn jälkeen, joten sen suhteen ei ole hätääJ


Vuosi on ollut monipuolinen, haasteellinen ja innostava. On kisattu, katseltu kisoja seurakisoista Horse show tasoon asti ja unelmoitu. Pieniä yhteistyösopimuksiakin on luotu ja niiden etsiminen jatkuu jatkuvasti. Nyt vietän 10 päivää Lapissa, puolet töissä valmentaen alppihiihtoa ja toisen puolen lomaillen. Tämän jälkeen palaan levänneenä kovine tavoitteineeni etelään ratsastuksen, opintojen ja työn pariin. Kesää 2016 ja kisakautta odotellessa! 

Mukavaa Joulun aikaa, onnellista ja terveellistä Uutta Vuotta 2016 kaikille ihanille tukijoilleni ja lukoille! Olette minulle äärimmäisen tärkeitä ja autatte minua jaksamaan eteenpäin sekä luomaan tarinaa jolla inspiroidaan ihmisiä jatkamaan unelmiaan kohti, vastoinkäymisistä huolimatta. Kiitos ja kumarrus vuodesta 2015!


 Kisatunnelmia:

1-tason kisat, esteet 80cm, Jappe, Stall Sandbacken 2 sija<3 p="">

















Koulukisat, 1-taso, Stall Sandbacken, Xette, 4 sija.
















Kisoissa lämmittelemässä, Xette, paikkana Tuusula?



Myös logo on saatu tehtyä ja auto vaihdettu ratsastukseen sopivaksi.
Vaatteisiin yhteistyökummpanit ja oma nimi brodeerattu.


 



 Maastakäsittely hetkiä.


Inspiraatiota Helsinki International Horse Showsta, kesän auringosta! 





!! Rakkaimmista rakkaimat !!      

 




Kiitos perheelleni, tutuille jotka auttoivat some-kanavien luomisessa, ystäville jotka opettivat minulle yritysmaailmasta, Hevosille: Xetelle, Japelle, Lissulle, Urholle ja Gubbenille, Stall Sanbackenille, Sonille, Malinille, yhteistyökummpaineilleni Coach4Prolle ja Laakkoselle upeasta vuodesta! 
Tästä jatketaan kohti unelmia! Sydän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti