22. marraskuuta 2015

Vakituinen valmennus ja kisaaminen 2016

Vihdoin on koittanut se aika jota olen pitkään odottanut. Säännöllinen valmentautuminen, joka viikko. Edellisten 3 vuoden suhteellisen aktiivisten ratsastus vuosien aikana on ollut monenlaista valmennusta, säännöllisyyttä vaihdellen. Edellisenä kesänä treenattiin paljon ja valmennusta oli suhteellisen säännöllisesti, käytiin myös leirillä Xeten kanssa. Taloudellisista syistä valmentauduin noin kahden-kolmen viikoin välein, jonka välissä treenasin uudet haasteet kuntoon. Tämä malli toi myös hyvää kehitystä ja mahdollisti hyvin itsenäisen ajatuksen kehittymisen, kuitenkin on tärkeää olla valvotun silmän alla useammin, jotta ei pääse kehittymään turhaan vääriä toimintamalleja.

3 vuoteen on mahtunut useampi valmentaja, muutoksia on tullut mm. maantieteellisistä syistä sekä taloudellisista syistä. Urheilija-valmentaja suhteen tulee toimia ja kannustan kaikkia aktiivisesti etsimään se itselleen kunakin aikana sopiva valmentaja. Tärkeää on mm. Valmentajan tieto-taito, teidän välinen yhteisymmärrys sekä persoonallisuuksien jonkinnäköinen yhteensopivuus.

Nyt ollaan Tikan Sonin kanssa tehty noin 2kk töitä ratsastukseni eteen. Aloitettiin jumppapallo-tunneilla kun olin vielä loukkaantuneena lokakuun alussa ja nyt ollaan jo viitisen viikkoa oltu ratsailla ja fiilis on mitä mahtavin. Sonilla on minulle sopiva tapa opettaa, jolloin tunnin aikana saamme paljon aikaan. Keskustelemme paljon jotta minäkin ymmärrän miksi jotakin asiaa tehdään. Urheilijana minulle on tärkeä tietää mitä valmentajani suunnittelee ja haluan ymmärtää miksi jotakin tehdään ja minkälaisia tavoitteita voimme asettaa. Tällä hetkellä olemme sopineet että Soni käy kerran viikossa valmentamassa minua ja Xetteä, tähtäimenä kehittyä niin paljon kun pystymme ennen 2016 kesän kisakautta. Xettelle tulee siis ainakin yksi kisakausi vielä, sillä Xetellä on paikat kunnossa ja energiaa riittää.


Xeten kanssa on kyseessä Koulukisat. Unelmani ja sydämeni on kuitenkin estepuolella, joten työstän kokoajan sen eteen että pääsen myös valmentautumaan estepuolella säännöllisesti. Tällä hetkellä mennään kuitenkin vielä Xetellä ja viikoittaisella valmennuksella koulua ajatellen. Xetellä hypin 50-70cm esteitä silloin tällöin ja jos Xeten jalat pysyvät kunnossa saatetaan kesällä käydä jotakin 70-80cm estekisoja, jotta saadaan kokemusta ja hauskuutta ohjelmaan!

Tällä hetkellä työstän kovasti yhteistyötä eri tahojen kanssa, sekä samalla pyrin luomaan inspiroivan brändin ja tarinan ratsastukseni ympärille jonka haluan rohkaisevan Suomalaisia ja aikuisia tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Jos ja kun saadaan asioita eteenpäin, tavoitteena on tietenkin heti lisätä valmentautumista sekä päästä aktiivisesti estepuolelle mukaan. 

Uskokaa itseenne ja tehkää rohkeita ratkaisuja unelmienne eteen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti