31. tammikuuta 2016

Inspiraatio

Minulle inspiraatio on erittäin tärkeää, haluan kokea inspiraatiota kaikessa mitä teen. Elän tunteella ja pyrin tekemään vain asioita joita rakastan, niin vapaa-ajalla kuin työelämässäni. Mielestäni suoritustaso siinä mitä tekee, ei ole edes lähelle maksimia jos ei inspiroidu ja rakasta sitä mitä tekee.
 Itse haen inspiraatiota monista erilaisista asioista. Tärkeintä minulle on ylläpitää kiinnostus ja välttää tylsistyminen. Olen helposti tylsistyvä persoona, etenkin jos kyse ei ole urheilusta ja tavoitteet eivät ole tarpeeksi korkealla.

Pääasiana pidän sen että pystyn päivittäisessä elämässäni pitämään yllä mielenkiinnon ja inspiraation kohtaamiini tehtäviin. Tämä on kuitenkin monesti helpommin sanottu kuin tehty. Jos opin tai kehityn jossain asiassa päivän aikana, yritän aina oppia kokemaan että olen onnistunut siinä päivässä. Yritän joka päivä oppia jotain uutta ja kehittyä niin ihmisenä kuin ratsastajana.

Saan inspiraatiota hevosista. Hevoset ovat aina läsnä, ja tuovat ihmisenkin sitä kautta herkemmin tähän hetkeen. Hyvä suoritus vaatii aina täyden läsnäolon, ja juuri tämän takia rakastan urheilua ja ratsastusta. Hevoset opettavat minulle myös paljon.


Perhe ja ystävät ovat minulle myös erittäin tärkeitä inspiraation lähteitä. He osaavat kertoa realistisen kuvan siitä missä mennään, he neuvovat ja kannustavat. Heidän kanssaan voi myös irrottautua arjesta ja kiireestä, vaikka ihan vain lyhyellä sauna-illalla arjen keskellä. Inspiraationa minulle toimii myös ystäväni pitämät dancehall tanssitunnit, joissa musiikki vie mukanaan!




Asetan myös itselleni jatkuvasti tavoitteita. Asetan päämääriä ja pitkän aikavälin tavoitteita, mutta pysyäkseni inspiroituneena ja kannustettuna asetan aina matkan varrelle pieniä välitavoitteita. Olen myös oppinut huomaamaan pienet edistysaskeleet ja iloitsemaan niistä matkan varrella.



Itse adrenaaliiniin addiktoituneena ja urheilun ystävänä innostun monesta ja jään usein käymään ylikierroksilla. Kun tämä jatkuu pidemmän aikaa, on vastassa täys väsymys ja pettymys kun en kykene pitämään vauhtia yllä. Tämän takia pidän erittäin tärkeänä ispiraation lähteenä rauhoittumisen taidon. Muutama syvä hengitys, venyttely, jooga tai kynttilät ja rauhallinen musiikki tekee tehtävänsä. Rauhoittuminen tuo tähän hetkeen, se mahdollistaa isomman ymmärtämisen ja näkemisen siitä missä tällä hetkellä mennään. Kiireisenä ja stressaantuneena ihmisestä tulee helposti kapeakatseinen, emmekä huomaa muuta kuin negatiiviset asiat.



Jotta pysyn positiivisempana ja iloisempana käytän paljon sisäistä puhetta motivaationa. Hyvät sanat ja lauseet, niin ajateltuina, kirjoitettuina kuin ääneen sanottuna auttavat tässä.  Laput sanoineen tai lauseineen löytyvät usein huoneestani muistuttamassa minua.




Olen myös kokenut toimivaksi ja mielekkääksi sen, että päästän hetkeksi irti ja annan elämän vain edetä omalla tavallaan. Näin havahtuu jonkin ajanpäästä elämäntilanteista, joista osasi vain haaveilla. Usein tavoite tuntuu tulevan toteen nopeammin myös tällä tavalla.



Vaikka tykkään olla paljon itsekseni ja tehdä omia projektejani. Kaipaan välillä paljon ihmisiä ympärilleni. Välillä on siis kiva käydä kaupungissa, pukeutua muodikkaasti ja nauttia erilaisesta elämästä.


Mitä mieltä te olette inspiraatiosta ja miten ylläpidätte inspiraation elämässänne?












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti